HISTORIE

 Vi er to Bornholmere, Charlotte og Tine, der begge har stiftet familie. Tine har en søn, Emil som er født i februar 2006 og en lillebror, Elliot fra september 2008. Charlotte har Rasmus fra 2004 og fødte Frederik i maj 2006. Vores uundværlige opbakning på hjemmefronten finder vi hos vores mænd, som begge hedder Peter.

Vi har kendt hinanden siden barnsben, og er vokset op i hjem med forældre som drev selvstændig virksomhed, så vi har i mange år har vidst, at vi en dag ville åbne vores eget.

Charlotte er vokset op i en kreativ familie og har været omgivet af skuespil, sang og forældre der har drevet både campingplads og diskotek.

Tine er vokset op i Brændesgaardshaven – en forlystelsespark hendes oldefar startede i 1933 og som Tines far og mor drev videre i 3. generation, men nu har solgt.

Vores arbejdsmæssige baggunde er forskellige, og det tror vi bliver vores styrke i vores karamel eventyr.

Charlotte har tidligere beskæftiget sig med alt, lige fra sanger med solo udgivelse, glaspuster over musicalsanger til radiobrachen, hvor hun har fungeret som studievært og producer.
Tine har en marketing og kommunikationsuddannelse fra USA. Hun har bl.a. erfaring som Marketing- chef, og har udover marketing, arbejdet med forretningsudvikling og salg, i både store internationale koncerner og i små nystartede virksomheder.

Der har været mange ideer på bordet, men fællesnævneren for dem alle har været, lysten til og interessen for at beherske et håndværk, at skabe noget fra bunden….både produktet og forretningen. Nu er vi så endelig igang med et gammelt håndværk som vi vil give et nutidigt touch, et arbejdende karamelkogeri – Karamelleriet.

Det hele startede på en gåtur i klipperne ved Svaneke på Bornholm. Her er vi begge vokset op og har ofte gået ture og brainstormet over idéer til vores fælles forretning.
Der har været mange idéer – fra en café, et glaspusteri til et bolchekogeri. I bund og grund ville vi godt prøve noget nyt – noget der endnu ikke findes i København. Samtidig ville vi gerne holde fast i det at skabe noget – at arbejde med en flydende masse der kan formes og blive til hvad som helst.

Vi er begge slikmunde og snakken kom ind på andre former for slik end bolcher og chokolade som er meget oppe i tiden. Da vi begge elsker karameller, blev vi enige om at prøve kræfter med det, og vi gik igang med at koge i Charlotte og Peters køkken.

Det greb hurtigt om sig. Før vi fik set os om, kogte vi flere gange om ugen, testede mange forskellige smagsvarianter og konsistens.
Vi talte med folk rundt omkring i verden, Rudi, en pensioneret karamelkoger fra Tyskland, en fødevarelaborant her i Danmark, undervisere fra USA og mange andre.
Pludselig var den der så – den bløde karamel med bid i – ikke for blød og ikke for hård. En karamel man kan spise uden at være urolig for sine plomber eller tænder. Lige den karamel vi havde i tankerne.

Så kom tiden til at finde det rigtige lokale, jagten efter maskiner og indkøring af produktionen. Vi har nu skabt et hyggeligt, stilfuldt og personligt karamelkogeri hvor man kan se karamellerne blive lavet.
Tine fødte i februar 2006 sønnen Emil og Charlotte havde Rasmus på 3 år og fødte Frederik i maj 2006. I 2008 fik Emil en lillebror: Elliot. Vores timing kunne have været bedre, men lysten og troen på vores idé er virkelig stærk og så har vi 2 gode mænd der bakker os op – 100%. Så med udgangspunkt i at der skal være plads til at have familie i vores virksomhed er vi nu i fuld gang med at føre vores drøm ud i livet.

 Pinselørdag 2008 åbnede vi dørene til vores karamelkogeri på Bornholm. Vi laver nu vores håndlavede karamelprodukter i de smukke omgivelser på havnen i Svaneke, og vender på den måde ‘forretningsmæssigt’ tilbage til vores fødeø.

_DSC6519


© 2016 Karamelleriet theme by Mindgap Sitemap