FRA IDÉ TIL KOGERI.

Det hele startede på en gåtur i klipperne ved Svaneke på Bornholm.

Her er vi begge vokset op og har ofte gået ture og brainstormet over idéer til vores fælles forretning.

Der har været mange idéer – fra en café, et glaspusteri til et bolchekogeri. I bund og grund ville vi godt prøve noget nyt – noget der endnu ikke findes i København. Samtidig ville vi gerne holde fast i det at skabe noget – at arbejde med en flydende masse der kan formes og blive til hvad som helst.

Vi er begge slikmunde og snakken kom ind på andre former for slik end bolcher og chokolade som er meget oppe i tiden. Da vi begge elsker karameller, blev vi enige om at prøve kræfter med det, og vi gik igang med at koge i Charlotte og Peters køkken.

Det greb hurtigt om sig. Før vi fik set os om, kogte vi flere gange om ugen, testede mange forskellige smagsvarianter og konsistens.

Vi talte med folk rundt omkring i verden, Rudi, en pensioneret karamelkoger fra Tyskland, en fødevarelaborant her i Danmark, undervisere fra USA og mange andre.

Pludselig var den der så – den bløde karamel med bid i – ikke for blød og ikke for hård. En karamel man kan spise uden at være urolig for sine plomber eller tænder. Lige den karamel vi havde i tankerne.

Så kom tiden til at finde det rigtige lokale, jagten efter maskiner og indkøring af produktionen. Vi har nu skabt et hyggeligt, stilfuldt og personligt karamelkogeri hvor man kan se karamellerne blive lavet.

Tine fødte i februar 2006 sønnen Emil og Charlotte havde Rasmus på 3 år og fødte Frederik i maj 2006. I 2008 fik Emil en lillebror: Elliot. Vores timing kunne have været bedre, men lysten og troen på vores idé er virkelig stærk og så har vi 2 gode mænd der bakker os op – 100%. Så med udgangspunkt i at der skal være plads til at have familie i vores virksomhed er vi nu i fuld gang med at føre vores drøm ud i livet.