HISTORIE

VELKOMMEN TIL VORES KARAMELKOGERI PÅ NØRREBRO I KØBENHAVN OG I SVANEKE PÅ BORNHOLM

I 2006 åbnede vi vores første håndlavede karamelproduktion.

Vi fulgte en fælles drøm og åbnede Karamelleriet i en tidligere cykelkælder i hjertet af Nørrebro. I 2008 fulgte endnu et karamelværksted i vores fødeby Svaneke på Bornholm.

Karamelleriet er et produkt af 2 ildsjæle, en fælles drøm og respekt for et gammelt håndværk.

Kig ind i de stemningsfyldte karamelkogerier, bliv forført af duften og følg produktionen på tætteste hold.

I Karamelleriet finder du udelukkende håndlavede produkter fra egen produktion.

Velkommen i Karamelleriet,

Tine & Charlotte

Jægersborggade – København

Tine og Charlotte, To Sjæle – én tanke.

En mere end 10 år fælles drøm blev til virkelighed, da vi i maj 2006 endelig kunne slå dørene op til vores egen lille håndlavede produktion. En drøm der blev født, allerede i de tidlige gymnasieår i fødebyen Svaneke på Bornholm.

I en nedlagt cykelkælder i Jægersborggade på Nørrebro, skulle København nu have sit første håndlavede karamel kogeri.

Med småbørn på armen og passion for et gammelt håndværk – havde vi forud for åbningen brugt 1½ år hjemme i køkkenet. Vi jagtede den perfekte konsistens og den intense smagsoplevelse.

Maskiner skulle findes, købes og hentes hjem fra utallige steder i verden. Kobbergryden blev fundet i USA, pakkemaskinen blev special fremstillet i Indien, og den 100 år gamle Batchroller, blev købt af en pensioneret drops koger i Tyskland, der nødigt ville se den ende sine dage som skrot.

D. 6. maj 2006 var Karamelleriet en realitet. En kombination af nostalgi, nutidig – og også nytænkende karamel oplevelse. Vores eventyr var begyndt.

Bare to år senere, i foråret 2008, fulgte endnu en lille håndlavet produktion og butik, smukt placeret på havnen i fødebyen Svaneke.

Kig ind i vores stemningsfyldte karamel kogerier, og oplev et gammelt håndværk på tætteste hold. Lad dig forføre af duften, og følg karamellernes vej gennem hele processen, fra første ingrediens, til den nænsomt og smukt cellofan indpakkede karamel. Vores åbne kobbergryde tillader ved langtidskogning over åben ild, den dybe intense smag som kendetegner alle Karamelleriets produkter.

Tag på opdagelse i Karamelleriets verden, lad dig inspirere, friste og forkæle i en verden af konsistenser og smagsnuancer – og find din egen favorit blandt: klassiske Flødekarameller, syrlige frugtkarameller, hårde Klippestykker, bløde drageringer og vores nyeste karamelfamilie af klassiske karameller overtrukket med chokolade.

Vi glæder os til at se dig.

Tine & Charlotte

BORNHOLM

Karamelleriet – ægte “Tjærlighed”

Smukt placeret på Havnen i vores fødeby Svaneke på Bornholm, åbnede vi i foråret 2008 endnu en lille håndlavet karamel produktion.

Lokalet der i dag huser både Karamelleriet og Friendship, stod i rå træbrædder, og havde ikke set en kærlig hånd, siden bygningen husede billetkontor for den stolte postbåd “Peter” – i bymunde kaldet “Peterbåden”.

Peterbåden havde opsamlingsadresse på havnen i Svaneke hvor den hver dag fragtede post, dagligvarer og passagerer til og fra Christiansø. Det er her du nu finder Karamelleriet.

Med knofedt, gå-på-mod og udholdenhed gik både familiemedlemmer og venner i november måned i gang med istandsættelsen af huset. Vinduer skulle isættes, vægge skulle etableres, gulve skulle laves – og karamel produktionen krævede vand, toiletforhold og ekstra “Tjærlighed” – før den endelige godkendelse.

Med en kort tidsfrist, blev alle døgnets timer taget i brug, inden Karamelleriet og Friendship pinselørdag 2008 kunne åbne dørene til den nye butik.

En stor dag for os som “Svaneke børn”, at kunne etablere endnu en håndlavet produktion, og cementere rødderne til vores fødeby.

Vi er super stolte over at kunne invitere dig indenfor, i en produktion der nok er lille, men som er yderst velfungerende – og som vi er stolte over at vise frem.

MAGASIN KGS. NYTORV

I efteråret 2018 åbnede vi vores første shop-i-shop i Magasin på Kongens Nytorv.
Vi er utrolig stolte over den flotte butik og det indbydende konfekture univers og vi glæder os til at se dig.

Vi byder altid på en smagsprøve og hjælper naturligvis gerne med at finde den helt rigtige karamelgave blandt vores mange forskellige håndlavede karameller.